Algemeen

Welkom bij Kindcentrum Theresia 


Op ons Kindcentrum spelen en leren de kinderen in een uitdagende, afwisselende omgeving. Zowel in opvang, onderwijs en BSO.
Zo kunnen ze zelf op zoek gaan naar datgene wat hen aanspreekt of bezighoudt. De medewerkers reiken nieuw aanbod aan en dagen de kinderen zo telkens uit om iets nieuws te leren.
Kinderen spelen en werken veel samen. Zo leren ze de ander kennen en leren ze ook zichzelf kennen. Waar ben ik goed in en wat kan jij goed? Samen komen zo verder en leren ze steeds een beetje meer.
De medewerkers kennen de kinderen. Ze weten wat ze nodig hebben, wat hun volgende stapje is en hoe zij daar het beste bij kunnen helpen. Telkens iets meer leren of ontwikkelen, daar gaan we voor op ons Kindcentrum.
 
Het aanbod op ons Kindcentrum bestaat uit:
Dagopvang 0-4 jaar
Peuterwerk 2-4 jaar
Onderwijs 4-12 jaar
Buitenschoolse Opvang 4- 12 jaar
 
Ons onderwijs is ingericht middels leerpleinen. Een uitdagende omgeving waarbij kinderen leren van de leerkracht (en), van hun groepsgenootjes en van de omgeving. We doen een beroep op hun zelfstandigheid. Van jongs af aan leren we kinderen het zelf te doen. Zelf een stapje zetten, geeft kinderen veel zelfvertrouwen. Zo leren ze wie zij zelf zijn en wat ze kunnen.
Onze medewerkers werken dagelijks met veel passie en gedrevenheid met de kinderen. We verwachten betrokkenheid van ouders bij de ontwikkeling van uw kind. Samen zijn we verantwoordelijk voor het welzijn, de groei en ontwikkeling die hij/zij doormaakt.
 
Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk eens verder op deze website of neem contact op voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding op ons Kindcentrum.

Tot binnenkort